Одржана 34. седница Скупштине општине Сокобања

Политика

На почетку данашње седнице, председник скупштине, Драгољуб Јевтић је обавестио одборнике да је досадашња начелница Општинске управе Марија Јовановић поднела оставку из личних разлога. И ова седница је протекла у још једном политичком суочавању владајуће већине и одборника опозиције.

Општински парламент је већином гласова усвојио промену статута јер потребно је да се усагласи са новим законом о локалној самоуправи. Одборница СПС-а Снежана Радовановић је након овог гласања указивала на повреду пословника јер је, према њеним речима, петнаест одборника владајуће већине гласало за ову одлуку а затим је поновљено гласање на коме избројано шеснаест гласова и да је тиме прекршен Пословник о раду.

Усвојен је и план јавног здравља општине Сокобања за период од 2018-2025. године који је веома битан документ за Сокобању као прву еколошку општину у Србији.

Донете су одлуке и усвојено решење у вези са спровођењем процеса комасације на територији општине Сокобања у катастарским општинама Бели Поток, Жучковац, Поружница, Ресник, Сокобања, Трговиште и Трубаревац. Према речима председника општине Сокобања, Исидора Крстића ово је историјски тренутак за Сокобању када је у питању комасација јер то до сада није рађено код нас док су скоро све суседне општине ушле у тај процес.

Дошло је до промена у школском одбору основне школе „Митрополит Михаило”, па ће уместо Тање Глигоријевић, која је преузела дужност директора школе, и Славољуба Ћирковића два нова члана школског одбора бити Хелена Милисављевић, као представник родитеља и Валентина Бошковић, представник запослених.

Усвојена је и допуна програма мера за подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Сокобања за 2018. годину у оквиру које је 1.500.000 динара намењених за путовања и едукацију преусмерено за пројекте јачања удружења из области пољопривреде. Према речима Тање Николић, поражавајуће је то што се овај програм мера доноси у октобру месецу, што се то понавља из године у годину и због тога неће моћи да се утроше сва планирана средства.

Доста полемике је изазвало разматрање извештаја о степену реализације програма пословања ЈКП „Напредак”. Одборници Демократске странке тврдили су да је Славиша Крстић, одборник поменуте странке, радник ЈКП „Напредак”, односно да је на платном списку али да се ни једног јединог дана није појављивао на посао те да је тиме стимулисан да пређе на страну власти. Председник општине Исидор Крстић је демантовао такве тврдње.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − nine =