Regulacija

Одржан састанак о регулацији реке „Моравице”

Друштво

У сали скупштине општине Сокобања данас је одржан састанак између представника општине Сокобања и ЈВП „Србијаводе” на коме су дефинисане обавезе и надлежности обе стране у процесу регулације реке „Моравице” кроз само насеље и низводну деоницу.

Састанку су присуствовали Исидор Крстић председник општине, Владимир Миловановић, заменик председника општине, Горан Пузовић, генерални директор „Србијаводе”, Милош Радовановић, руководилац техничког сектора, Драгана Симић, руководилац водпривредног центра „Морава” Ниш и Бранко Кујунџић, руководилац техничког сектора.

‒ ЈВП ‘Србијаводе’ до краја ове године или почетком наредне припремиће техничку документацију након чега ћемо отворити инвестицију и то пре свега низводну деоницу која је сада обухваћена процесом комасације, а уколико успемо да решимо имовинско-правне односе плановима ћемо покрити деоницу и кроз само насеље ‒ каже Пузовић.

Regulacija
Генерални директор “Србијаводе” Горан Пузовић и председник општине Сокобања Исидор Крстић

– Акумулција Бован је капитални објекат који треба да служи овим, али и многим долазећим генерацијама. Процес регулације реке Моравице утицаће позитивно на квалитет њене воде и век трајања акумулације. Сокобања мора да има и уређај за пречишћавање отпадних вода што ће омогућити да квалитет воде контролишемо на прави начин – истиче Пузовић.

Он додаје и да је регулација Моравице један од њихових приоритета с обзиром да је место кроз које протиче ова река туристичко, а да је развитак туризма и прилагођавање местима попут Сокобање, захтевима савременог туристе, једна од обавеза наше државе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 3 =