Од ове недеље у Сокобањи и руска вакцина

Друштво Здравље

На територији општине Сокобања, тренутно су регистрована 147 активна случаја заразе вирусом ковид-19. Број првих прегледа ове недеље је мањи него претходних. Клиничка слика оболелих је и даље различита и креће се од веома благе до упале плућа која захтева болничко лечење. На болничком лечењу је тренутно 40 пацијената и већина је смештена у Специјалној болници „Сокобања”, која је поново у ковид систему.

Од како је почела масовна имунизација до данас на територији општине Сокобања дато је око 5.400 доза вакцине и то првих 3.200 а других доза 2.200. Као што смо већ писали, становници сеоских насеља неће више морати да долазе у Сокобању да примају вакцину јер ће тимови за имунизацију отићи у свако село које достави списак становника који желе да се вакцинишу.

Фотографија: Архива sokobanjapress.com.

Од ове недеље сокобањски Дом здравља има и руску вакцину тако да грађани који су се определили за њу, неће морати више да иду до Алексинца или Ниша. Ревакцинација се и даље обавља на постојећем пункту према распореду који је утврдило Министарство здравља и то од 8 до 15 часова док се од 15 до 20 часова врши се редовна вакцинација.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

16 − 7 =