Нови рачунар за боље и ефикасније пословање рада Центра за социјални рад у Сокобањи

Друштво

Захваљујући иницијативи председника општине Сокобања Миодрага Николића и његовог заменика Владимира Миловановића, привредник из Сокобање Војкан Милановић донирао је овом Центру нови рачунар. Ова донација ће омогућити боље пословање и ефикаснију помоћ грађанима којима је она и најпотребнија.

Према речима Владимира Павловића, директора Центра за социјални рад у Сокобањи, центар је у претходном периоду наишао на препреке и проблеме који су узроковани коришћењем застарелих рачунара, којима је овај центар располагао.

‒ У Центрима за Социјални рад од нове 2023.године примењује се нови програм „СОЗИСˮ, за који је неопходна јача конфигурација, информатичка пре свега, јачих програма. Ми смо се са тим проблемом обратили локалној самоуправи, да нам је неопходан (Windows 10), како би примењивали именовани програм. Онда нам је локална самоуправа, на њихову иницијативу и преко приватног предузетника Војкана Милановића, обезбедила рачунар такве конфигурације који је нама неопходан. Ми се захваљујемо господину Војкану Милановићу, као и локалној самоуправи и надамо се да ћемо успети још који рачунар да прибавимо како би могли да одговоримо потребама које су неопходне за несметани рад Центра ‒ рекао је Павловић.

Због хитности решавања овог проблема и потребе корисника, у Општини Сокобања су се одазвали позиву и омогућили донирање новог рачунара. У наредном периоду се очекује и замена осталих рачунара који су у употреби у Центру за Социјални рад, наводи се у обавештењу општине Сокобања.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

8 − one =