На изложби паса љубимци из 15 земаља

Друштво

Велики број излагача, али и посетилаца, обележили су осму Међународну изложба паса свих раса ЦАЦИБ Сокобања 2018 која је одржана у суботу. Изложбу је организовало Кинолошко друштво Сокобања под покровитељством општине Сокобања.

Ова ноћна кинолошка манифестација, трећу годину заредом, одржана је на спортским теренима Подина чије осветљење умногоме доприноси квалитету саме манифестације и поред тога што је чини веома атрактивном, олакшава и посао стручном тиму који оцењује псе.

Приметан је био велики број излагача из страних земаља. Поред власника из Србије, своје љубимце изложили су власници паса из још четрнаест земаља.

Војкан Мишљеновић

‒ Управо због великог броја иностраних излагача, али и посетилаца љубитеља паса, ова манифестација за Сокобању има и велики туристички значај ‒ каже Војкан Мишљеновић, председник Кинолошког друштва Сокобања.

Седам познатих кинолошких судија: Дејан Раденковић, Милорад Тапавички, Ненад Катанић, Драган Крстић, Влада Виденовић, Душко Шормаз, Сандра Живановић и Васко Мудреша оцењивали су ове године псе.

Иначе, управо захваљујући стручним и провереним арбитрима Међународна изложба паса свих раса ЦАЦИБ Сокобања, из године у годину добија на кредибилитету, додаје Мишљеновић. Наш саговорник каже да је потребно уложити доста труда, али и љубави да би се једна оваква Међународна манифестација организовала и додаје да им општина Сокобања у томе свесрдно помаже већ годинама.

« од 8 »

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 2 =