Ко је крив за квар на уређајима услед нестанка струје?

Друштво

Претходних дана, али и недеља због јаких налета ветра долазило је до честих ненајављених нестанака струје. Дешавало се то да до прекида у напајању струјом дође више пута у кратком временском периоду. Овакви прекиди дотока струје неповољно утичу на кућне апарате, а могу довести и до трајног оштећења истих. То су углавном у питању апарати са осетљивим системима (рачунари и слично) чија поправка значајно утиче на кућни буџет.

Поставља се питање, ко је одговоран за овакве ствари и да ли оштећени грађани имају право на накнаду штете. Како смо сазнали у Електродистрибуцији Сокобања, право на накнаду штете имају грађани само уколико је квар на апратима настао грешком радника дистрибуције, што не подразумева и не укључује нестанке струје условљене ветром или неком другом елементарном непогодом. Другим речима, сви који су претрпели штету насталу услед честих нестанака струје у претходном периоду мораће сами да финансирају поправку својих уређаја или куповину нових уколико није могуће отклонити квар.

Ако сматрате да је квар настао грешком радника Електродистрибуције можете поднети захтев за накнаду штете ,,Дунав” осигурању чији је осигураник и Електродистрибуција, затим отклонити квар о свом трошку и поднети фискални исечак, а комисија ће утврдити да ли су радници Електродистрибуције одговорни за квар и ако јесу надокнадиће вам штету.

Можда није јефтинија, али је свакако сигурнија варијанта да набавите уређај за напајање који се користи да премости тај кратак период када струје нема.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − one =