ЈКП „Напредак” − Заједничким напорима до чистије Сокобање

Друштво

ЈКП „Напредак” Сокобања је пред новогодишње празнике извршило чишћење и прање мермерног шеталишта и улица у ширем центру Сокобање. Према речима Ане Вељковић, директорке ЈКП „Напредак”, уложено је доста напора и прековременог рада, како би ови послови били завршени на време.

− Истовремено,први шлепер са рециклажном амбалажом преузет је јуче од стране Секопака. Ради се о око пет тона амбалаже које је комунално предузеће скупило, пресовало и утоварило за даљу прераду. Ми настављамо активно и предано, заједно са општином и Секопаком, да радимо на успостављању процеса рециклаже. Набавили смо, и набавићемо, и поставити још контејнера за рециклажни отпад, али је недопустиво да рецимо у контејнерима за картон, изнад тржног центра, се убацује жар, пепео и комунални отпад, поред четири контејнера који су на четири до пет метара даље. Још једном бих апеловала и замолила грађане и привредне субјекте да у рециклажне контејнере не убацују пепео и комунални отпад − каже Вељковић

Директорка комуналног предузећа осврнула се овом приликом и на проблем одлагања намештаја, кабастог отпада, као и начина да се избегне прекомерно одлагање отпада и хране у малим кантама за ситан отпад.

− ЈКП „Напредак” организује поред пролећне и јесењу акцију бесплатног одлагања комуналног отпада, а такође се могу изнајмити и велики контејнери мимо ових акција. Када је у питању проблем мањих канти у центру града, обавили смо више разговора са привредним субјектима, а пре свега хотелима и кафићима како бисмо заједно дошли до решења, како да се избегне одлагање отпада и хране у малим кантама за ситан отпад у центру. Разговори су били веома конструктивни, пошто су сви учесници у дискусији изнели своје проблеме а од стране комуналног предузећа добили су уверавања да ће им се увек изаћи у сусрет како бисмо заједно допринели чистијој Сокобањи − каже Ана Вељковић, директор ЈКП „Напредак” − Искористила бих ову прилику да свим грађанима, радницима, нашим сарадницима и пословним партнерима честитам предстојеће новогодишње и божићне празнике. Да им пожелим првенствено пуно здравља и успеха у 2023.години, како на приватном тако и на пословном плану − додала је Вељковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

11 + four =