Јавно-показном вежбом обележен Дан сектора за ванредне ситуације у Сокобањи

Друштво

Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, обележава свој дан, низом манифестација широм Републике Србије. У недељи посвећеној обележавању Дана Сектора за ванредне ситуације грађани имају прилику да се друже са припадницима овог сектора, посматрањем тактичко-техничких зборова, јавно-показних вежби ватрогасно-спасилачких јединица, али и да се едукују о поступању и препорукама у области заштите и спасавања.

У оквиру обележавања овог дана Одељење за ванредне ситуације у Зајечару, спроводи бројне активности у самом граду и општинама које припадају Тимочком региону. Поводом тога јуче је приказана јавно – показна вежба на објекту ОШ „Митрополит Михајло” у Сокобањи. Вежба је одржана у дворишту код спортске хале.

Ученици су имали прилику да се на овај начин упознају са радом јединице и са њиховом опремом, могли су да уђу и разгледају камион Ватрогасно-спасилачке јединице а приказано им је и ослобађање пене за гашење пожара. сазнајемо од командира Ватрогасно – спасилачке јединице, Саше Урошевића.

Поводом обележавања ове недеље претходног дана организована је и акција добровољног давања крви.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × 2 =