Интензивирање сарадње између општина Сокобања и Сврљиг

Друштво

Председник општине Сокобања др Миодраг Николић, састао се јуче са председником општине Сврљиг Мирославом Марковићем, народним послаником Милијом Милетићем и њиховим сарадницима ,како би разговарали о сарадњи двеју општина на пољу туризма. Састанак је одржан у згради општине Сокобања.

Знајући да је Сокобања туристички развијена општина, те да се једним делом граничи са Сврљигом, председник општине Сврљиг Мирослав Марковић предложио је да сарадња буде интензивнија у погледу развоја туризма, али и у другим областима као што је пољопривреда, култура, спорт – ловни туризам и сл.
Конкретно, било је речи о заједничком наступању на предстојећим пројектима који ће бити расписани од стране Европске уније, а тичу се директно развоја туристичких места и малих средина које планирају да се озбиљно баве туризмом што укључује и развој села и нетакнуте природе.

− Покушаћемо да са суседном општином Сокобања остваримо добру сарадњу, да заједно учествујемо на конкурсима и од њих препишемо бар део онога што раде по питању туризма − рекао је председник општине Сврљиг Мирослав Марковић.

Такође, договорено је да обе општине приликом планирања буџета за 2021. годину уврсте и ревитализацију путева који спајају Сврљиг и Сокобању кроз села Лабуково са сврљишке и Раденковац са сокобањске стране.

Председник општине Сокобања др Мидораг Николић изразио је жељу да се сарадња између Сокобање и Сврљига интензивира, те да се туристички центри двеју општина што пре повежу и обједине туристичку понуду.

Он је истакао да велики број туриста који посећује Сокобању обилази и друге општине, а њихов предлог ће убудуће бити и општина Сврљиг, поред Књажевца, Ниша и других околних места.

Николић је предложио да нови састанак буде одржан у Сврљигу у просторијама Центра за туризам, културу и спорт где ће се прецизирати циљеви и поступци реализације договорених планова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

one × one =