naslovna CK

Хумани и мештани и гости

Друштво

У оквиру друге акције летње кампање добровољног давања крви, јуче је од 61 потенцијалног даваоца, крв дало њих 49, остали су враћени из здравствених разлога.

CK‒ Прикупљањем скоро 50 јединица крви ми смо остварили план у оквиру ове акције јер је претходна одржана пре мање од месец дана на два пункта ‒ каже Милица Миленковић секретар ЦК Сокобања.

Иначе, све летње акције добровољног давања крви у туристичом месту, као што је Сокобања, специфичне су по томе што се мештанима, даваоцима крви, редовно прикључе и гости. Тако је било и овог пута, према речима наше саговорнице, сваки трећи добровољни давалац крви у оквиру јучерашње акције био је туриста.

Један од њих је и Дејан Јеж из Куцура код Врбаса, који је крв дао преко педесет пута до сада. Према његовим речима, добровољно давање драгоцене течности је један од највећих видова хуманости и он користи сваку прилику да када може да крв и на тај начин помогне неком.

Представници Црвеног крста Сокобања и овом приликом захвалили су се свим добровољним даваоцима крви који су омогућили да још једна акција протекне успешно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

seven + eighteen =