Formira se mlada selekcija KMF „Ozren”

Društvo Sport

Fudbalski savez regiona istočne Srbije je poslao dopis svim futsal klubovima da pokušaju da formiraju selekciju mlađih kategorija za koje će, ove godine, po prvi put biti organizovana liga.

Ivan Stojković, sekretar Sportskog saveza opštine Sokobanja i golman KMF „Ozren” i Milan Gavrilović predsednik Fudbalskog saveza opštine Sokobanja pokrenuli su inicijativu za formiranje mlađe selekcije KMF „Ozren” za igrače do 19 godina starosti koja će se sastojati uglavnom od učenika SŠ „Branislav Nušić”.

Takmičenje će biti podeljeno u četiri regiona a naša mlada selekcija će se takmičiti u ligi regiona istočne Srbije. Prema nezvaničnim informacijama za ligu se prijavilo desetak klubova a tačan datum početka takmičenja još uvek nije utvrđen zbog neizvesne epidemiološke situacije jer se futsal utakmice igraju u zatvorenom za razliku od fudbala.

Cilj je da se selekciji priključe i dečaci sokobanjske osnovne škole, sedmi i osmi razred, koji će na vreme krenuti u trenežni proces i polako ulaziti u tim.

Ono što je bitno napomenuti je da se fudbal i futsal tretiraju kao dva odvojena sporta tako da igrači koji igraju fudbal mogu se registrovati i za futsal klub i mogu nesmetano da igraju i u ovoj ligi a iz Fudbalskog saveza opštine daju obećanje da će biti usklađeni termini odigravanja fudbalske i futsal lige tako da će igrači koji žele da se tamiče u oba sporta to moći da rade bez problema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

19 + four =