Формира се млада селекција КМФ „Озрен”

Друштво Спорт

Фудбалски савез региона источне Србије је послао допис свим футсал клубовима да покушају да формирају селекцију млађих категорија за које ће, ове године, по први пут бити организована лига.

Иван Стојковић, секретар Спортског савеза општине Сокобања и голман КМФ „Озрен” и Милан Гавриловић председник Фудбалског савеза општине Сокобања покренули су иницијативу за формирање млађе селекције КМФ „Озрен” за играче до 19 година старости која ће се састојати углавном од ученика СШ „Бранислав Нушић”.

Такмичење ће бити подељено у четири региона а наша млада селекција ће се такмичити у лиги региона источне Србије. Према незваничним информацијама за лигу се пријавило десетак клубова а тачан датум почетка такмичења још увек није утврђен због неизвесне епидемиолошке ситуације јер се футсал утакмице играју у затвореном за разлику од фудбала.

Циљ је да се селекцији прикључе и дечаци сокобањске основне школе, седми и осми разред, који ће на време кренути у тренежни процес и полако улазити у тим.

Оно што је битно напоменути је да се фудбал и футсал третирају као два одвојена спорта тако да играчи који играју фудбал могу се регистровати и за футсал клуб и могу несметано да играју и у овој лиги а из Фудбалског савеза општине дају обећање да ће бити усклађени термини одигравања фудбалске и футсал лиге тако да ће играчи који желе да се тамиче у оба спорта то моћи да раде без проблема.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

18 + 5 =