Фолклораши из целе Србије на фестивалу у Сокобањи

Култура

Први фестивал фолклора ветерана и рекреативаца под називом „Сокобања-Сокоград, игра стар-игра млад” у организацији КУД-а „Соко”, биће одржан у суботу 30. јуна на теренима код школе са почетком у 16 часова, а у случају лошег времена у спортској хали.

Своје учешће на манифестацији потврдило је око 400 учесника из преко 20 културно уметничких друштава из свих крајева наше земље, а међу њима и најпознатији и најбољи попут КУД Котуровић из Београда, КУД Абрашевић из Ниша, Шапца и Бачке Паланке, као и КУД Врњачки вез из Врњачке бање.

Фестивал ће започети у 15 часова дефилеом кроз главну сокобањску променаду. На челу дефилеа биће Кристина Перић, једина жена гајдашица у Србији. Фестивал ће својим учешћем увеличати и Неда Николић најталентованија фрулашица, ученица Боре Дугића.

Читаву манифестацију пратиће оркестар на челу са маестром Миланом Никодијевићем.

‒ Позивам све туристе и мештане да присуствују највећој манифестацији овог типа на нашим просторима и буду део заједничког кола које ће се вити у суботу центром Сокобање ‒ поручује Славољуб Ћирковић, председник УО КУД „Соко”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

fourteen + 14 =