Финале Еко-квиза „Прљаво или чисто – није исто“

Друштво

Након освојеног првог места у полуфиналу Еко-квиза под слоганом „Прљаво или чисто – није исто“, који је био одржан у Београду, ученици од петог до осмог разреда Основне школе „Митрополит Михаило“ из Сокобање 25. маја 2018. године учествовали су у финалу ове републичке манифестације у Зрењанину. Организатор финала је Јавно комунално предузеће „Чистоћа и зеленило“ Зрењанин, а циљ ове манифестације је подизање нивоа свести основаца о значају животне средине и нивоа информисаности о рециклажи и екологији.

У финалу Еко-квиза учествовале су, поред ученика из Сокобање и домаћина из Зрењанина, и основне школе из Врања (3. место), Петровца на Млави (2. место) и Горњег Милановца (1. место). Ученици Основне школе „Митрополит Михаило“ освојили су четврто место, за које су освојили вредне награде у виду ваучера Бање Ждрело за ученике и новчане награде и фотоапарата за школу. Локалне самоуправе из којих потичу финалисти биле су дародавци на овом фестивалу, а награду од Сокобање, у виду лап-топа, добила је школа из Врања за свој пласман.

„Иако нисмо освојили прво место, задовољни смо постигнутим успехом због тога што, с обзиром на то да први пут учествујемо у оваквој манифестацији, успели смо да достигнемо само финале. Својим учешћем допринели смо да се о нама говори као о једној од школа које су учествовале у остварењу циља о подизању нивоа свести о заштити животне средине и екологије и поносни смо на то. Сматрам да смо, упркос пласману, били веома добри, али овај занемарљиви „неуспех“ приписујем умору и великој треми. Добре стране ове манифестације су сам циљ, али и добро дружење и леп провод са вршњацима, а лоших заиста не бих могао да се сетим“ истиче Ђорђе Миливојевић, такмичар из осмог разреда сокобањске школе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 + 19 =