ЕПС и Шарбановац најуспешнији на другом „Сесалачком котлићу”

Култура

Друга по реду манифестација „Сесалачки котлић” одржана је у суботу на излетишту код Сесалачке пећине у организацији УГ „Сесалачка пећина”. Тридесет три екипе се ове године надметало у две категорије, у припремању гулаша од дивљачи и гулаша од меса домаћих животиња.

Према одлуци стручног жирија, прво месту у категорији припремања гулаша од меса домаћих животиња заузела је екипа ЕПС из Сокобање, друга је била екипа месне заједнице Мужинац, на трећем месту нашла се екипа Веселе жене из Сокобање, а четврта је била екипа месне заједнице Трубаревац.

‒ Нисмо очекивали победу, све екипе су биле одличне, жири није имао лак задатак. Наш циљ је био да се добро забавимо. Први пут учествујемо, организација је сјајна и сигурно ћемо доћи и наредне године ‒ каже Горан Марковић из екипе ЕПС.

 

У категорији припремања меса од дивљачи прво место заузела је екипа месне заједнице Шарбановац, на другом месту нашла се екипа Гас оил из Милушинца , трећа је била екипа из Врмџе, а четврта екипа месне заједнице Врбовац.

‒ Ми смо користили тајни рецепт и успели смо да победимо иако је конкуренција била веома јака ‒ каже Иван Станојевић, члан екипе МЗ Шарбановац.

Екипа "Шарбановца"

« од 12 »

У оквиру забавног дела програма наступили су сокобањски КУД-ови „Соко”, Младост”, „Слемен” и „Борац”, као и „Подгорац” из истоименог бољевачког села, затим плесни клуб „Бум 018” из Ниша, певачка група „Српски божур” и трубачки оркестар из Књажевца.

Манифестацију је и ове године подржала општина Сокобања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 + thirteen =