Foto izazov

„Енергија Рипаљкеˮ победник 15. Фото изазова

Друштво

Проглашење победника Фото изазова одржано је јуче у галерији. Фотографија „Енергија Рипаљке”, аутора Николе Јовановића из Ниша, победник је овогодишњег наградног конкурса, који је петнаести пут заредом организовала Туристичка организација Сокобања заједно са Народном библиотеком „Стеван Сремацˮ као суорганизатором.

– Послао сам доста фотографија, а ето ова је победила. Ја се аматерски бавим фотографисањем, радим то из хобија и љубави према природи. Сокобању јако волим управо због тога што има предивну природу и сама по себи је инспиративна, зато радо долазим овде, обилазим сва та лепа места и фотографишем – истакао је Никола, овогодишњи победник.

Foto izazov
Победничка фотографија – Енергија Рипаљке

Друго место освојила је фотографија под називом „Јога” аутора Александра Милосављевића из Сокобање, који истиче да се око осам година бави фотографисањем, и да је претпрошле године учествовао на овом конкурсу, као и да се нада да ће наредне такође учествовати уколико га тема инспирише и буде имао неку креативну идеју. Треће место заузела је фотографија „Авантура у аква парку” Анастасије Петровић из Сокобање.

Foto izazov
Фотографија „Јога” Александра Милосављевића
Foto izazov
Треће место „Авантура у аква парку”

Тема овогодишњег наградног фото конкурса била је „Сокобања, Сокоград – буди здрав, буди младˮ. Милена Миленковић, координатор Инфоцентра ТОСБ и члан жирија, каже да је ово до сада најбољи Фото изазов са највећим бројем пријављених учесника и најквалитетнијим фотографијама.

– Имали смо 74 учесника и око 300 фотографија. Све фотографије су биле заиста феноменалне и имали смо веома тежак задатак да одаберемо најбоље –- истиче Миленковић.

Foto izazov

Поред представнице Туристичке организације Сокобања као главног организатора ове манифестације у жирију су били и фотограф Александар Никодијевић и Саша Петровић, графички дизајнер.

Према већ познатим пропозицијама, све фотографије су без специјалних ефеката, и садрже реалистичне, а не апстрактне приказе Сокобање и околине (односно у складу са задатом темом).

Изложба фотографија са овогодишњег Фото изазова отворена је за посетиоце од данас до 10. септембра у термину од 10.00 до 14.00 часова у малој галерији.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × 3 =