Drobnjak obećao: Put za Sokobanju za 15 dana

Društvo

Iako smo najavljivali da će rekonstruisani put za Sokobanju najverovatnije biti urađen do početka septembra, što je bila i želja predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića koju je saopštio prilikom letošnje posete Sokobanji, prvom čoveku JP „Putevi Srbijeˮ Zoranu Drobnjaku, očito je da radovi kasne. Vučić je tada insistirao da ulica kroz Aleksinac, koja je sastavni deo državnog puta, bude urađena u punom profilu, odnosno kako je prvobitno bilo predviđeno projektom.

Zašto putnici za Sokobanju još uvek voze kroz neasfaltiranu ulicu, pokušali smo da saznamo od direktora Drobnjaka koji je bio u delegaciji potpredsednika vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

‒ Prvi septembar je bio rok, predsednik je to rekao. Ali, firma koja radi ovu ulicu, kao što znate dužine 2,1 kilometar, imala je i drugih poslova. Malo više, ali ćemo insistirati, to jest ja ću insistirati, da to što pre završe i do 15. septembra će to sve biti gotovo. Meni je bilo bitnije, a i vama građanima Aleksinca je bitnije, da se uradi ova ulica. Ona zahteva ozbiljnije radove, i ovo će biti urađeno do 15. septembra. I tih 8,5 kilometara završićemo za 15 dana i sve će biti gotovo, i ova ulica će biti gotova ‒ poručio je Drobnjak odgovarajući na naše pitanje o kašnjenju radova.

Pre nego što se novinarima obratio prvi čovek „Puteva Srbijeˮ, govorio je ministar Stefanović.

‒ Ovo je put koji je dosta dugo bio potpuno neodržavan i „Putevi Srbijeˮ su preuzeli na sebe potpunu rehabilitaciju punog profila puta. To je posao koji će se svakako završiti ove godine, ne mogu da vam kažem termin, ali direktor će moći preciznije da vam kaže informacije ‒ poručio je Stefanović.

Stefanović je prilikom jučerašnje posete više puta ponovio da je republička vlast zainteresovana za razvoj ovdašnje putne infrastrukture i da će i u narednom periodu biti investicija u ovoj oblasti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 − 3 =