Додељене награде најуспешнијим учесницима конкурса „Крв живот значиˮ

Друштво

Овогодишња реализација конкурса „Крв живот значиˮ крунисана је јуче у просторији старе школе доделом признања најуспешнијим ученицима.

Ликовни и литерарни радови Александре Миленовић из Језера проглашени су за најбоље у категорији млађих разреда основне школе. Другу награду за ликовни рад освојио је Богдан Трпковић, ученик првог разреда, док треће место деле Андрија Николић и Марија Динић из истуреног одељења у Језеру.

Krv život znači

Антић Лука, ученик четвртог разреда освојио је друго место у категорији литерарних радова, а Михајло Богдановић, такође ученик четвртог разреда, освојио је треће место. Што се тиче старијих основаца, за најлепши ликовни рад проглашен је цртеж Јање Младеновић, ученице петог разреда, друго место деле Милица Стоилковић, ученица осмог разреда и Уна Шибалић ученица петог разреда, док је треће освојила ученица Невена Савић из Врела.
Према речима Милице Миленковић, секретара Црвеног крста Сокобања, додела признања је била планирана у оквиру недеље Црвеног крста, али из техничких разлога нису могли да је реализују па је уместо у мају одржана почетком јуна.

Krv život znači

– Учествовао је велики број ученика, посебно оних најмлађих. Захваљујем се свима који су учествовали на конкурсу, свим учитељима и наставницима који су анимирали своје ученике и посебно учитељицама Славици Првуловић и Виолети Марковић, као и наставници ликовног Маријани Петровић. Поред тога, посебно бих издвојила и захвалила се школама у Језеру и Врелу. Битно је што сваке године реализујемо овај конкурс јер се тако захваљујемо добровољним даваоцима крви за учињено добро дело. Овај конкурс је намењен најмлађима, онима који још не могу бити даваоци крви, али могу постати промотери и подстаћи своје најближе да постану и остану даваоци крви, а и они сами кад постану пунолетни – истакла је Миленковић.

Конкурс „Крв живот значиˮ расписује се сваког пролећа и има за циљ популаризацију добровољног давалаштва крви кроз уметничку форму.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

nineteen − five =