Додељене дипломе и награде најуспешнијим осмацима

Друштво

Подела специјалних награда и Вукових диплома ученицима осмог разреда одржана је крајем прошле седмице, 28. јуна, у конгресној сали хотела „Моравицаˮ.

На почетку церемоније, директорка ОШ „Митрополит Михаилоˮ, Тања Глигоријевић је поздравила све присутне а посебно ученике осмог разреда и пожелела им пуно среће у даљем школовању нагласивши да је ова генерација осмака била веома успешна.

Ђак генерације Мина Милановић

За ђака генерације изабрана је Мина Милановић из осмог четири одељења. Она је добила и специјалне дипломе из српског језика, историје, биологије и географије. Поред Мине било је још шест ученика који су награђени Вуковом дипломом. Ненад Васић ученик одељења осмо три, поред Вукове, добио је и специјалне дипломе из биологије, физике, енглеског језика, хемије, математике, историје и физичког васпитања.

Јанко Велојић, из осмог четири, поред Вукове, носилац је и диплома из биологије и физичког васпитања. Миа Ђорђевић, ученица осмог четири, осим Вукове, има и диплому из српског језика. Јана Анђелковић, из осмог три, је носилац Вукове, као и специјалне дипломе из српског језика и физичког васпитања. Ученице осмог четири Миа Милетић и Нина Стојновић поред Вукове награђене су и дипломом из српског језика.

Додељено је још 37 специјалних диплома ученицима који нису вуковци.

Најбољи спортиста Јанко Велојић и спортисткиња Мерима Миловановић

За најбољу спортисткињу генерације изабрана је Мерима Миловановић из осмог три, док је за најбољег спортисту изабран Јанко Велојић из осмог четири.

Церемонију је употпунио и пригодан програм у коме су наступили рецитатори Антоније Никодијевић са песмом „Сто вукова“ и Вук Богданић са песмом „Посвађане ципеле“. Они су ученици четвртог разереда и на окружном такмичењу рецитатора делили су друго место. Наступио је и Милош Илић који похађа музичку школу „Владимир Ђорђевићˮ из Алексинца, истурено одељење у Сокобањи. Милош је извео три нумере од којих је једна његово ауторско дело.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eight − 1 =