Црвени крст Сокобање, окупљањем и дружењем, обележио Међународни дан волонтера

Друштво

Црвени крст Сокобање, окупљањем и дружењем, обележио је јуче Међународни дан Волонтера. Део овог окупљања били су и припреме за предстојећи семинар за нове едукаторе у области борбе против трговине људима. Овај семинар који ће бити одржан 10 и 11 децембра у хотелу Моравица окупиће волонтере из Сокобање, Алексинца и Бољевца.

Милица Миленковић, секретар Црвеног крста Сокобање, честитала је овај дан свим волонтерима и овом приликом,захвалила им се за њихов несебичан труд и рад, као и за сваки уложени сат слободног времена који су поклонили организацији.

− Ми смо се данас окупили у Црвеном крсту управо због тога да се договоримо око једне едукације, а и да се дружимо и да још нека искуства разменимо овде, и да на тај начин обележимо Међународни дан волонтера. Нама предстоји 10 и 11 децембра семинар за нове едукаторе у области борбе против трговине људима,који ће се одржати у хотелу Моравица. Имаћемо гостујуће волонтере из Алексинца и Бољевца, као и гостујуће тренере који ће заједно са нашим тренером одржати радионицу за нове едукаторе. И данас смо овде да се мало боље упознамо са тим и да се подсетимо мало историјата Црвеног крста, принципа Црвеног крста,знака Црвеног крста, као и свега онога што један волонтер треба да зна да би се укључио у рад − каже Милица Миленковић, секретар ЦК Сокобања.

Међу волонтерима било је и оних који су дугогодишњи сарадници, али и оних који су се тек укључили у рад ове организације. Како кажу, мотиви за несебичан труд и рад су хуманост и солидарност.

Међународни дан волонтера обележава се 5. децембра као подсећање на дан када 1970. године створен Програм Уједињених нација за волонтере. За свој циљ има подстицај укључења што већег броја људи да понуде своје волонтерске услуге. Људи добре воље за свој рад не очекују материјалну надокнаду, сем моралних и друштвених сатисфакција. Помагање и посвећивање времена другима, сматра се изразом људске хуманости, солидарности и узајамности, као и осећањем одговорности за своју заједницу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − one =