Бесплатан упис у градску библиотеку за све средњошколце

Култура

Народна библиотека „Стеван Сремац” омогућила је свим ученицима и радницима Средње школе „Бранислав Нушић” бесплатан упис у градску библиотеку у току ове недеље. Поред тога на иницијативу руководства библиотеке а у сарадњи са сокобањском средњом школом, организована је акција под називом „Реч која покреће свет”.

    

Ученици првог разреда гимназије који похађају наставни предмет језик, медији и култура, организовали су трибину на којој је било речи о говорничким вештинама и на који начин су мотивациони говори покретали свет ранијих година и векова и утицали на многа дешавања у друшту.

Према речима Дијане Маријановић, професорке енглеског језика, ученици су врло радо подржали ову акцију и свако од њих изабрао је и припремио говоре који су им на неки начин били занимљиви. Говор је средство споразумевања, размене идеја, мишљења и ставова, али и остваривања интереса, да би човек савладао ову вештину, пре свега мора доста да чита а највише литературе може наћи у библиотеци, на чију је иницијативу и организована ова трибина и тиме направљена спона између говорништва и читања што је и био главни циљ поменуте акције.

– Ово је прва година да смо организовали овако нешто, имајући у виду да је трибина одлично прихваћена од стране свих а пре свега ученика, искрено се надамо да ће ово постати једна лепа традиција – истакла је професорка Маријановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × one =