Бесплатан концерт младих хорниста из Србије и Хрватске

Друштво Култура

Млади хорнисти из Београда и Загреба наступиће у суботу, 20.јануара, у биоскопу „Моравица” са почетком у 12 часова. Ови млади виртуози на хорни, ученици основних и средњих музичких школа, добитници су златних медаља на бројним државним и међународним такмичењима.

Извођачи су полазници класе професорке Јасне Петровић из Београда и професора Хрвоја Пинтарића из Загреба. Професорка Петровић је дипломирала на Факултету музичке уметности у Београду у класи Стјепана Рабузина. Усавршавала се на бројним мајсторским курсевима код реномираних солиста и педагога. Њени ученици лауреати су многих такмичења у земљи и иностранству и успешно настављају школовање на високошколским установама у Хамбургу, Грацу, Бечу и Милану. Чланови су домаћих и иностраних симфонијских оркестара.
Хрвоје Пинтарић дипломирао је на Музичкој академији у Загребу у класи проф. Стјепана Матетића. Од 2004. живи и ради у Загребу као стални члан оркестра опере Хрватског народног казалишта, успешно се бави педагошким радом, те је од 2018 године професор хорне у Музичкој школи Ватрослава Лисинског у Загребу.

– Удружени, свирајући заједно, млади извођачи представиће нам хорну, диван и редак дувачки инструмент и показати изузетне извођачке могућности: звуке прелепе природе, величанствених предела, али и интерпретацију Битлса и џеза. Музика нас спаја и не познаје границе – поручују из Културног центра Сокобања, која је организатор овог концерта.

Улаз је слободан.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

5 − two =