Škola Mitropolit Mihailo

Зграда из 19. века добија ново рухо: На спрату и библиотека

Друштво

Реновирање старе зграде школе „Митрополит Михаило”, која је изграђена 1894. године, увелико је у току. Дужи низ година на реконструкцији ове зграде рађено је врло мало, осим неопходног одржавања, па је комплетно реновирање било неопходно.

Средствима Канцеларије за управљање јавним улагањима биће извршена комплетна реконструкција зграде „старе школе”, како је Сокобањчани зову. Цео посао вреди око 70 милиона динара, а извођач радова је „Стим градња” д.о.о. из Београда са подизвођачима, фирмама „Елкомс” из Београда и „Белинг” из Чачка.

Škola Mitropolit Mihailo

Како сазнајемо у општини Сокобања, реконструкција подразумева замену спољне фасаде, унутрашње и спољашње столарије, замену подова, реновирање тоалета и холова, комплетну реконструкцију крова са заменом црепа, замену грејања… Биће комплетно сачуван стари звоник који је, иако се не користи, још увек у функцији, а простор на спрату који је до сада био неупотребљен биће уређен и у наредном периоду коришћен као библиотека. Пројектом је планирана реконструкција дворишта у оквиру кога ће бити направљено мини игралиште за децу и биће постављена ограда које до сада није било.

По динамичком плану, радови би трабало да буду завршени током септембра ако не дође до неких непредвиђених околности које би захтевале додатне радове.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 − 6 =