Уређење просторије за скенер у Специјалној болници „Озренˮ у завршној фази

Друштво

Председник привременог органа општине Сокобања Миодраг Николић обишао је протеклог петка завршне радове на уређењу просторије за скенер у Специјалној болници „Озренˮ.

На иницијативу локалне самоуправе и захваљујући сарадњи са Амбасадом САД, Специјална болница „Озренˮ је добила мултислајсни скенер, а поред тога, ова болница је своју дијагностику унапредила и дигиталним рендгеном, који је добила захваљујући Републичком фонду за здравствено осигурање.

– Просторија за скенер апарате се, због своје специфичности и посебних услова, разликује од других болничких просторија те је њу потребно у складу са тим и опремити, а користим ову прилику да се захвалим свим сокобањским привредницима, као друштвено-одговорним лицима, који су препознали потребу Сокобање и донацијама помогли да ова просторија буде адекватно уређена. Мени као лекару је посебно драго да се у Сокобањи квалитет здравствених услуга појачава и да је добила савремену дијагностичку процедуру какву до сада није имала, при чему настојимо да доприносимо и у будућем периоду, а надам се да ће ресорно министарство, организације и Влада Републике Србије наставити да улажу у сокобањско здравство – рекао је Николић.

Према речима др Гордане Антонијевић, в.д. директора ове здравствене установе, груби грађевински радови на уређењу просторије за скенер су при крају, затим следе финији радови.

– Овим ће квалитет рада наше болнице бити значајно унапређен. Малигна обољења плућа су на другом месту по броју смртности, скенер грудног коша ће бити нешто што ће те промене откривати у раној фази. Сви наши пацијенти су из категорије где је неопходан скенер грудног коша и до сада су они били упућивани у Ниш, а од краја новембра, кад се очекује долазак нашег скенера, сви ти прегледи који су неопходни за дијагнозу плућних болести биће рађени код нас – истакла је Антонијевић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

13 − 12 =