Klizalište

Сокобања добија клизалиште и санкалиште

Друштво

У оквиру Програма ИНТЕРРЕГ ИПА прекограничне сарадње Бугарска-Србија, данас је у просторијама Општине Сокобања одржана уводна конференција пројекта под називом „Зимска прекогранична тура: Вршец-Сокобања”, чији је циљ унапређење туристичке понуде у поменутим општинама.

Учеснике конференције у име Општине Сокобања поздравио је председник Исидор Крстић, а у име општине Вршец Татјана Петрова, пројект менаџер. Након тога учесници конференције презентовали су своје пројекте.

Klizalište

Овај пројекат има за циљ промовисање сарадње између институција и људи коришћењем културних и природних ресурса на одржив туристички начин. Укупна вредност пројекта је скоро 198 хиљада евра. У оквиру тога у Сокобањи ће на игралишту код школе бити постављено монтажно клизалиште димензија 14х16 метара и тобоган за санкање, чија ће вредност износити скоро 100 хиљада евра, док ће у општини Вршец бити постављено 10 дрвених кућица и инсталирана мултимедијална опрема, а део новца биће употребљен у циљу презентовања локалних производа. Вредност тог дела пројекта износи близу 98 хиљада евра. Предвиђено је да пројекат буде завршен за 15 месеци.

Klizalište

‒ Ми смо данас имали једну успешну конференцију прекограничне сарадње на којој смо презентовали пројекат са којим ћемо у наредном периоду на неки начин подићи туристичку понуду. Ово је резултат једне дугогодишње сарадње са нашим партнерима из Бугарске односно општине Вршец и ја се надам да ће и ови пројекти који су данас представљени бити врло успешно реализовани у наредном периоду. За општину Сокобања је то велика ствар, добићемо једно клизалиште које је недостајало са санкалиштем у најужем центру Сокобање и то ће како за наше суграђане тако и туристе бити једна додатна атракција односно понуда за зимски период ‒ рекао је Исидор Крстић, председник Општине Сокобања.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 + sixteen =