Радници ЈКП „Напредакˮ и туристи поправили чесму на излетишту Шопур

Друштво

На иницијативу општине Сокобања којој су се обратили многи мештани, радници ЈКП „Напредакˮ током претходних дана поправили су чесму на излетишту и изворишту Шопур. Ово излетиште које је веома омиљено и код мештана и код туриста налази се на Озрену, на путу за село Језеро. Према речима Ане Вељковић, директорке ЈКП „Напредакˮ иако уређење овог изворишта није у надлежности тог јавног предузећа, радници су одлучили да упркос високим температурама претходних дана, употребе сву расположиву механизацију и свој рад и труд и поново оспособе ово предивно извориште.

– На иницијативу општине Сокобања којој су се обратили многи мештани који су овде долазили и точили воду и на иницијативу туриста, ми смо решили да иако то није у нашој надлежности, поправимо ову чесму која није радила како треба три или четири године, а ове године воде уопште није ни било. Радници су са целокупном механизацијом по изузетно високим температурама овде радили четири дана, да би прорадила ова дивна чесма након свих наших напора и тако оживело и ово предивно излетиште – рекла је Вељковић.

Она је додала да овај посао због конфигурације терена нимало није био лак и посебно се захвалила туристима који су помогли у уређењу овог изворишта. Наиме, радницима ЈКП „Напредакˮ придружили су се и туристи из Београда и Смедерева који овде летују већ годинама и који су о свом трошку избетонирали каптажу и поставили поклопац на шахту. Један од тих дивних људи, љубитеља бање под Озреном је Гојко Миливојевић из Београда који каже да су он и још неколико туриста очистили смеће и бетонирали шахт. Гојко истиче како су то урадили јер воле природу, воле Сокобању и да им је најбитније што ће сада бити све уредно и извор заштићен, тако да ће и надаље моћи да уживају у свом омиљеном излетишту.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

9 − 2 =