Постављена новогодишња расвета

Друштво

Имајући у виду ситуацију са пандемијом коју је изазвао вирус ковид-19, још увек је под знаком питања како ће се ове године обележити дочек Нове године, конкретно, да ли ће бити организованих прослава по ресторанима или неће. Једино што је за сада исто као и ранијих година је новогодишња расвета коју су претходних дана намонтирали радници ЈП „Зеленило” у центру Сокобање.

Најпре је окићена улица Миладина Живановића од зграде општине до хотела „Здрављак”, са 12 украса на металним рамовима од лед светлећих црева. Сама зграда општине окићена је са светлећим леденицама. Дуж мермерног шеталишта постављени су висећи украси а центар Сокобање и ове године красе светлеће фигуре: медведићи код апотеке, два снешка и жута јелка код Милошевог конака као и лед ланчаници на платану код амама. Једино још увек није намонтирана јелка од лед ланчаница која се иначе, увек поставља тек након 20 децембра. Међутим, ове године она неће бити постављена испред кафића „Амам” зато што је то немогуће због тенде коју су намонтирали власници поменутог кафића. Из ЈП „Зеленила” кажу да ће јелка бити померена са друге стране пролаза из улице Војводе Мишића.

Сви поменути украси, односно новогодишња расвета су од прошле и ранијих година, ове није набављено ништа ново, због читаве ситуације, али је све репарирано, односно поправљено, доведено у исправно стање и намонтирано. Како сазнајемо, у плану је да се новододишња расвета искључи након српске Нове године а демонтажа ће зависти од временских услова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × two =