Почело обележавање Дечје недеље у вртићу „Буцко”

Друштво

Дечја недеља, jедна од најлепших манифестација посвећена најмлађима почела је данас и трајаће до петка 7. oктобра.

Она има за циљ да скрене пажњу јавности на децу и младе као носиоце права, на потребе детета у породици, друштву и локалној заједници, као и на право детета да одраста у најбољим условима. Из тог разлога и ове године најмлађи у  ПУ „Буцко”, обележавају ову недељу разним активностима.

Данас је одржана медијска промоција манифестације, а након тога буцкићима су објашњена дечја права кроз драмски приказ, појаснио је васпитач у овом вртићу Душан Јевтић

– За сутра су планиране спортске активности и посета Спортском центру „Подина” након чега ће бити организоване радионице на тему ′Добра играчка′ у оквиру које ће  родитељи са својом децом израђивати играчке – најавио је Јевтић.

Када је реч о наставку програма ове манифестације, среда је планирана за посету председнику општине, након чега ће бити организовано дружење са ветеранима КУД-а „Соко”  под називом „Мостови међу генерацијама”. У четвртак ће „буцкићи” посетити Народну библиотеку „Стеван Сремац” а након тога васпитачи ће са својим групама израдити књигу „Шта мени треба да растем до неба!?”.  У петак 7. септембра, последњег дана обележавања ове манифестације, најмлађи ће уживати у мађионичарској представи „Оскар” након чега ће бити организован хуманитарни базар у легату.

–На базару ће бити изложене све те играчке које су деца направила са својим родитељима као и књиге које су направили са својим васпитачима. Овом приликом позивам све мештане и туристе да посете ову изложбу и нешто купе, јер је она хуманитарног карактера – поручио је Јевтић.

Дечја недеља је први пут обележена 1934. године на предлог организације Пријатељи деце Србије, а 1987. године дефинисана је Законом о друштвеној бризи о деци. Манифестација Дечја недеља се сваке године одржава прве недеље месеца октобра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 1 =