Почела обука за грађане који се баве туризмом и угоститељством

Друштво

Општина Сокобања након што је позвала заинтересована лица да се пријаве, започела је за њих и бесплатну обуку ради унапређења знања и вештина у области туризма. Ова обука, која обухвата: категоризацију објеката, рад у систему е-Туриста, пословањe у складу са законом о угоститељству и боравишне таксе, почела је данас и трајаће два дана. Предавања се одвијају у просторијама Иновационог Центра са почетком од 12 часова.

Обука је организована и за приватне станодавце, пре свега за почетнике, али и за све остале који желе да се баве туризмом. Марија Жикић, самостални саветник за локални економски развој и јавне инвестиције у Општини Сокобања, напомиње да је туризам најбитнија привредна грана у нашој општини и јако је битно да људи буду упознати са свим законским одредбама и обавезама које условљавају да послују у складу са законом.

‒ Е-Туриста је једна новина, која је актуелна у последње време. Још увек сви приватни станодавци и пружаоци услуга смештаја не знају и не сналазе се добро у коришћењу овог система, тако да је локална самоуправа препознала то као један од проблема и као један од јако битних фактора за даљи развој туризма у нашој општини, тако да смо организовали, за сада две обуке, а у наредном периоду биће организовано и низ других обука везаних за развој предузетништва ‒ каже наша саговорница.

Жикић још и додаје да је идеја да се на неки начин развија предузетнички дух, тако да ће у наредном периоду фокус бити и на ђацима средње школе како би они добили нека практична и функционална знања из области и туризма, дигиталног маркетинга и пословања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × three =