Bucko

Новине у вртићу „Буцкоˮ

Друштво

Иако грејна сезона још траје у предшколској установи „Буцкоˮ ради се на новом систему за грејање, који ће бити пуштен у рад наредне сезоне. Ових дана завршени су радови у оквиру прве фазе који подразумевају промену цеви и целокупне инсталације. По завршетку грејне сезоне, обавиће се и радови у склопу друге, завршне фазе, кажу у установи.

– У другој фази радиће се подстаница, прикључивање на котлове и повезивање радијатора на нову мрежу – објашњава директор предшколске установе Душан Мијајловић.

По његовим речима, нови систем за грејање није једина новина у овој установи. Урађена је и нова расхладна комора, а у наредном периоду простор ће добити и нову климатизацију.

Bucko

– Одрадили смо расхладну комору, плусну и минусну, избацили смо неких шест или седам старих фрижидера и шест, седам старих замрзивача и сада је све по ХАЦЦП стандарду. Кухиња је модернизована, имамо нову расхладну комору и у наредном периоду, у наредних месец дана ћемо одрадити и климатизацију простора. Дакле сви постојећи, стари клима уређаји биће избачени. Уместо њих ће у свим радним собама бити постављени нови, адекватни клима уређаји – додаје директор.

Већина радова финансирана је из буџета Општине Сокобања, док је за нови систем грејања део средстава обезбеђен из републичког буџета.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

thirteen + fifteen =