ЈКП Напредак са општином и Секопаком ради на успостављању процеса селекције отпада и рециклаже

Друштво

Јавно комунално предузеће „Напредак”, у сарадњи са општином Сокобања и фирмом Секопак, ради на успостављању процеса примарне селекције отпада и рециклажи. Активности, које су недавно започете промотивним скупом „Чистоћа Сокобање је заједнички приорит”,одржаним 5.децембра у Спортској сали СШ „Бранислав Нушић”, наставиће се и добити интензивнији карактер, како се не би поновила ситуација из 2018. године, када и поред свих напора рециклажа у Сокобањи није заживела.

− Пре неколико година се започело са тим процесом рециклаже. Али као што и сами грађани знају и ми смо тога свесни, то није урађено на прави начин. Сада смо, задњих месеци, активно са запосленима у општини и запосленима у Секопаку интензивно радили, како би смо поново покренули тај пројекат. И заиста ћемо урадити све да он овог пута заживи и да буде доста користи за наше грађане и за чистоћу Сокобање − рекла је Ана Вељковић, директор ЈКП „Напредак”.

Када буде завршено постављање нових рециклажних контејнера биће објављена и мапа где се они налазе, како би грађани имали јаснији увид њихових позиција.

− За сада смо у ширем центру поставили те контејнере. На сваком од њих пише који материјал се где ставља. Различите су боје поклопаца. Са црвеним поклопцем је за стакло, са плавим за картон а жути је за Пет амбалажу и за лименке. Желим да додам да је процес рециклаже веома битан за Сокобању како би се смањио притисак на градску депонију. Надам се, да ћемо сви заједно, успети у овом важном пројекту − додала је Вељковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eighteen − fourteen =