ЈКП „Напредакˮ у протеклој години – План углавном остварен, све у интересу грађана

Друштво

Према оцени ЈКП „Напредакˮ, у току протекле године испуњен је највећи део планираних активности. Предузеће је извршило много већи обим послова него у претходних неколико година.

Ана Вељковић, директорка ЈКП „Напредакˮ истакла је да су у току претходне године одрађене озбиљне реконструкције канализационих мрежа, гашење старе и превезивање на нове прикључке, као и многе друге активности које су довеле до једног озбиљног помака и напретка у раду предузећа.

‒ Поменућу само неке од радова. Одрадили смо озбиљне реконструкције канализационе мреже у улици Гаврила Принципа и у улици Љубе Дидића. Затим смо извршили, у свим оним улицама које су асфалтиране, превезивање и нове прикључке, што је био предуслов да се те улице асфалтирају. Урадили смо гашење старе мреже и нове прикључке. Поменућу само улице 23. дивизије, 14. бригаде, Стевана Синђелића, Васе Чарапића, Гаврила Принципа, Стевана Мокрањца, Рајкова, Доситејева ‒ каже ова саговорница уз напомену да је све то допринело и бољем водоснабдевању.

Она истиче да су завршени радови на транзитним правцима, пре свега на скверу Врело. Одрађен је транзитни водовод у Његошевој улици са око 30 прикључака и 6 хидраната. Одрађено је и постављање нових ограда и нових контејнера у ширем центру општине Сокобања.

‒ Поред јесење акције увели смо и пролећну акцију одвожења кабастог отпада и смећа за све грађане, који је бесплатан. Очистили смо у неколико наврата, на преко 20 локација дивље депоније. Што се самог финансијског статуса предузећа тиче, обавили смо рефинансирање скупих кредита, а остварили смо много повољнији кредит који уредно и редовно сервисирамо и уредно и редовно исплаћујемо све обавезе према добављачима, према држави и према радницима. Створили смо услове да запослимо раднике који су годинама били, по основу различитих уговора, ангажовани у Јавном комуналном предузећу. Тако смо побољшали  кадровску и старосну структуру како бисмо лакше извршавали задатке ‒ објашњава директорка овог комуналног предузећа.

Вељковић напомиње да су остварене финансијске могућности како да се сезонски ангажује одређени број радника и на тај начин брже решавају проблеми у раду, а тиме ефикасније отклањање и кварова на водоводној и канализационој мрежи, што је у интересу грађана.

‒ Такође смо купили и три теренска возила ради бржег реаговања на проблеме, односно бржег обављања активности, и то за раднике у фабрици воде, за раднике на реконструкцији и одржавању водоводне и канализационе мреже и за раднике на пословима ЗОО хигијене. Радили смо и на повећању издашности бунара Лептерија и повећале број литара који можемо у току сезоне да користимо са овог бунара ‒ каже Ана Вељковић, директорка ЈКП „Напредакˮ.

Она закључује да су иза њих заиста озбиљне активности и да се то стварно одразило и на све грађане и да су они заиста приметили да постоји један озбиљан помак и велики напредак у раду овог комуналног предузећа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × 4 =