Еко теретана у Сокобањи − Зеленом срцу Србије

Друштво

Јуче је у општини Сокобања потписан Меморандум о сарадњи између општине Сокобања, „Еко теретана” д.о.о. Београд и Фондације „MOZZART”. Овим чином заокружена је активност на постављању еко теретане у парку на Бањици. Након потписивања меморандума,са представницима „MOZZART” фондације, „Еко теретане”, локалне самоуправе и грађанима, свечано је и отворена ова нова еколошка теретана, а присутни су могли и да се упознају са начином функционисања справа.

Компанија „MOZZART” ради на сличним пројектима широм земље. У оквиру њихових активности урађено је 100 кошаркашких терена,раде се еко теретане, а у плану је изградња терена за „Падел”, који је нови спорт у свету.

− Ми смо још давно потписали меморандум са нашом Србијом и са народом Србије. Меморандум да помогнемо, меморандум да увек будемо ту и меморандум да наша друштвена одговорност буде на високом нивоу, како би обичан човек имао од тога користи. И ево сада прилике да у Сокобањи тако нешто урадимо и да у Сокобањи поставимо још једну еко теретану, заједно са Удружењем „Еко теретана”, који то раде на један сјајан начин, као што сте имали прилике да се уверите − рекао је Марко Николовски, менаџер корпоративних послова и комуникација у Компанији „MOZZART”.

Справе које су постављене у парку на Бањици радила је „Еко теретана”. Оне су направљене од отпадног дрвета које је вађено из река, најпре из Саве и Дунава.

− Ми смо сво то дрво обрадили и у целости искористили, тако што смо направили справе. Од коре смо направили „Малч” као подлогу за справе целе Еко теретане, а од плутајућих пањева смо направили такозване „Дисклајмере”, на којима смо написали како се која справа зове и како се користи − рекла је Радмила Ђурковић из „Еко теретане”.

Сокобања је трећа општина у Србији која је добила еко теретану. Она у потпуности, својом применљивости у материјалу и еколошком смислу, прати тренд Сокобање као „Зелено срце Србије”. Председник општине Сокобања Миодраг Николић се захвалио Компанији „MOZZART”, која је препознала Сокобању као прву еколошку општину.

− Управо се ова еко теретана уклопила у овакав један амбијент нашег парка. Наравно, претходна која је постојала, по мени лично, није се уклапала у овај амбијент, а ово је стварно нешто феноменално. Нешто што ће служити грађанима и гостима. И то један од начина којима подижемо еколошку свест − рекао је Николић.

Како је било на отварању еко теретане у Сокобањи можете погледати у видео прилогу:

1 thoughts on “Еко теретана у Сокобањи − Зеленом срцу Србије

  1. Sada ostaje samo da podele vaučere gladijatorima, pa neka dolaze na pripreme. Sledeće godine krenite sa izgradnjom koloseuma, nalik onom u Rimu, pa da bar bude kompletna ponuda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

two × five =