Traktor

Апел Савета за безбедност саобраћаја возачима трактора и других радних машина

Друштво

Имајући у виду сезону обављања пољопривредних радова, као и појачан превоз огревног дрвета, Савет за безбедност саобраћаја општине Сокобања апелује на све возаче трактора и других радних машина да се придржавају свих саобраћајних прописа како би се избегле нежељене последице.

Поред уобичајеног апела на све возаче да се никада не вози под дејством алкохола, Савет за безбедност саобраћаја у време интензивних пољопривредних радова посебно упозорава пољопривреднике да приликом обраде земље на коловоз не износе земљу и други материјал, а да приликом коришћења трактора и других радних машина користе исправне сигнално-светлосне уређаје, жуто ротационо светло током ноћне вожње и у условима смањене видљивости, као и уређаје за спајање вучног и прикључног возила.

Најсигурније је када је опрезност обострана па се апелује и на све остале учеснике у саобраћају да буду додатно опрезни и обрате посебну пажњу на тракторе и друге радне машине на путу, нарочито ноћу и у условима смањене видљивости.

Из Савета за безбедност саобраћаја уједно подсећају да је у току подношење захтева за добијање нових ротационих светала за тракторе у Општини Сокобања. Захтев се подноси на прописаном обрасцу, у згради општине Сокобања, ул. Светог Саве 23, канцеларија бр.10. Образац захтева се преузима у канцеларији бр.10 и попуњавају се сви тражени подаци. Ротациона светла ће бити додељена по времену пријема захтева до расподеле обезбеђених количина за 2023. годину.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

eleven + 1 =