Монодрама „Улица црвених вењераˮ на „Врелуˮ: Улаз бесплатан

Друштво

Љубитеље позоришта у Сокобањи ускоро очекује још једна монодрама која ће бити изведена у склопу Бањског културног лета. У уторак, 16. јула, од 21 час на сцени Летње позорнице „Врелоˮ биће изведен комад „Улица црвених вењераˮ по тексту Љиљане Браловић, а у режији Јована Љубеновића.

Глумица Марија Масал у овој монодрами тумачи лик жене, која се са осмехом на лицу осврће на свој тежак животни пут, све време комично се поигравајући са сећањима из младости и свим недаћама које јој је живот донео.

– Представа говори о једној жени са села којој је отац завршио на Голом отоку и наравно она је остала сама са мајком и сестром, и онда једноставно иде прича о њеном животу у тој малој средини, о неком виду малограђанштине. Била је једноставно изван неког тог окружења, уопште се није уклапала у менталитет људи средине у којој је живела. Мајка ју је удала са седамнаест година и онда је отишла у другу кућу па онда наилазимо на однос између ње и мужа, као и вечито актуелан однос између снаје и свекрве – изјавила је раније глумица Марија Масал.

„Улица црвених вењераˮ је прича о жени са села и њеном несналажењу у свету пуном лицемерја и двоструких аршина. То је прича у којој се свака жена може пронаћи на исти или сличан начин.

– И заиста жене изађу са тако једном емоцијом, доста њих ми приђе уз коментар да сам одлично одрадила тај неки живот жене, поготово живот жене у малој средини, где је актуелно патријархално васпитање. И ето моја Бисенија се изборила са свим тим недаћама – навела је глумица у једном интервјуу.

Сокобањска позоришна публика ће у овој монодрами уживати бесплатно.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

10 + 18 =