Uređenje atarskih puteva

Društvo

Lokalna samouprava od proleća do jeseni intenzivno radi na uređenju atarskih puteva po svim selima u opštini Sokobanja, kaže Vladimir Milovanović, zamenik predsednika opštine. Ovih dana kopaju se kanali, stavljaju propusnice, a nakon toga biće zasipan rizlom atarski put dužine 1,5 km u Dugom Polju u naselju Kamenjarci.

Vrednost ovih radova je oko milion dinara, a polovina od toga biće finansirana iz budžeta MZ Dugo Polje. Naime, opština Sokobanja uvela je još prošle godine projektno finansiranje mesnih zajednica i za te namene izdvojila je 3.000.000 dinara. Najbolji projekti šest sokobanjskih sela dobili su po 500.000 dinara za realizaciju svojih projekata, a jedan od njih jeste i projekat MZ Dugo Polje za uređenje pomenutog atarskog puta.

Atarski putevi po selima sokobanjske opštine dugi niz godina bili su zapušteni i neuređeni, mnogi ratari zbog toga nisu mogli poljoprivrednim mašinama da dođu do svojih imanja, a pojedini ni do svojih zabrana odakle se snabdevaju ogrevom za zimu. Izdvajanje značajnih novčanih sredstava za uređenje atarskih puteva u opštini Sokobanja, pre svega, pozitivno će se odraziti na poljoprivrednu proizvodnju, dodaje Milovanović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

10 + 20 =