Skituljko

„Smeši nam se ljubav”

Kultura

Dečija predstava ,,Smeši nam se ljubav”, kao poklon malih glumaca školskim drugarima, u organizaciji Osnovne škole „Mitropolit Mihailo” i dramskog pedagoga Jasmine Radovanović, biće odigrana u četvrtak 31. januara u biblioteci stare škole i to četvrtog časa za učenike prvog i drugog razrede, a petog časa za učenike trećeg i četvrtog razreda osnovne škole.

Skituljko ‒ Ova komedija je niz autentičnih priča iz mog života i života meni bliskih ljudi, i odnosi se na anegdote vezane za ljubav. Ja sam je igrala sa kolegama koji su profesionalni glumci kao što su Jovana Živanović koja sada glumi u Akademskom pozorištu u Nišu i Ana Šavija glumica Teatra Dadov u Beogradu ‒ ističe Jasmina Radovanović, koja je i pisala scenario za ovu predstavu.

Ovo je prvi put da se predstava igra u Sokobanji, a kuriozitet je u tome da deca zaista i glume decu.

‒ Moja želja je bila da predstavu poklonimo drugarima mojih malih glumaca sa kojima inače idu u školu za kraj polugodišta. Naišla sam na odobrenje uprave škole i na obostrano zadovoljstvo izvešćemo predstavu. Ovo nije prva naša saradnja sa sokobanjskom osnovnom školom jer sam već sa svojim učenicima učestvovala na ekološkom festivalu sa baletsko – dramskom formom ‘Legenda o čaju’, a kao Pozorišna trupa ‘Skituljko’ takođe smo ostvarili uspešnu saradnju, igrajući svoje predstave za učenike ‒ ističe naša sagovornica.

Jasmina Radovanović u Sokobanji živi od 1999. godine. Osnovala je Pozorišnu trupu ,,Skituljko” i u sopstvenoj režiji bavi se svojim poslom, namenjenom najmlađima. Na nagovor svojih kolega i prijatelja odvažila se za rad sa decom tek kada je, kako ističe, zaista bila profesinalno,,zrela”.

‒ Nakon desetogodišnje profesinalne karijere i stečenog iskustva za taj rad prepručili su me i fakulteti koje sam studirala, Jugoslovenska književnost i srpski jezik, kao i Fakultet dramskih umetnosti ‒ ističe Radovanović, koja je prema rečima vrsnih poznavalaca pozorišta za decu, izabrala put koji je utabao Branko Kockica.

Na kraju našeg razgovora Jasmina Radovanović je istakla da joj je želja da u budućem periodu dobije adekvatan prostor kako bi predstava „Smeši nam se ljubav” mogla da bude odigrana i pred širim auditorijumom, odnosno prikazana ljubiteljima pozorišne umetnosti u našem mestu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 × 3 =