Počeo međunarodni simpozijum u Banji: Predavanja medicinara otvorena i za građane

Društvo Zdravlje

Juče je u hotelu „Moravica” svečano otvoren 32. Stručni sastanak preventivne medicine Timočke Krajine koji će trajati do petka 17. maja. Ovaj skup koji se održava u organizaciji zaječarskog Zavoda za javno zdravlje „Timok”, a pod pokroviteljstvom Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut” Beograd, Instituta za javno zdravlje Niš, medicinskih fakulteta iz Beča, Beograda, Niša i Zagreba, od prošle godine prerastao je u međunarodni simpozijum.

Pored predstavnika 24 instituta i zavoda sa teritorije naše zemlje, prisustvuju i predstavnici iz Republike Srpske, Hrvatske, Češke, Austrije i Rumunije.

Slađana Ristić ‒ Teme koje će biti zastupljene na simpozijumu su teme iz oblasti prevencije i promocije zdravlja, higijene zaštite životne sredine, epidemiologije i mikrobiologije javnog zdravlja, dakle one koje koje su u vezi sa radom naše reginalne ustanove koja je nadležna za teritoriju Zaječarskog i Borskog okruga. Mi smo drugi put u Sokobanji jer imamo izuzetno dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i prvenstveno nam je cilj da tu saradnju još više unapredimo i kroz organizaciju ovakvih stručnih skupova ‒ kaže Slađana Ristić, direktor Zavoda za javno zdravlje „Timok” Zaječar.

Naša sagovornica posebno ističe da je ove godine prijavljen najveći broj radova do sada, čak 60 iz oblasti prevencije, promocije zdravlja i zaštite životne sredine, koji će biti prezentovani narednih dana.

Ona je ovom prilikom pozvala sve građane koje zanimaju pomenute teme da prisustvuju predavanjima koja će biti veoma interesantna i korisna za sve.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 − 4 =