Pesnik iz Ćuprije pobednik književnog konkursa „Sokolovog pera”

Kultura

Promocijom zbornika „Jutro nad Ozrenom” završen je književni konkurs koji već 13 godina organizuje KK „Sokolovo pero”. Promocija je održana u petak u maloj galeriji u Sokobanji. Na početku je predsednik opštine Sokobanja, Isidor Krstić pozdravio sve prisutne i otvorio manifestaciju.

‒ Veliku zahvalnost dugujemo predsedniku opštine Isidoru Krstiću, koji je svojim prisustvom uveličao ovaj skup kao i Jasmini Ilić Paljević, direktorki Narodne biblioteke ‘Stevan Sremac’ sa kojom imamo odličnu saradnju ‒ kaže Slađa Milijić, predsednik KK „Sokolovo pero”.

Odziv je bio veliki, a prisutni su bili pesnici iz svih krajeva Srbije i Republike Srpske. U zbornik je od prijavljenih 317 ušlo 129 pesama. Stručni žiri činili su profesori srpskog jezika i književnosti, Jelena Bogdanić, Milena Denić i Mirjana Milenković. Prvu nagradu ponela je pesma „Vodenica potočara”, autora Borislava Bore Blagojevića iz Ćuprije, drugo mesto pripalo je pesmi „Kroz srebrnu noć”, Radovana Sinđelića iz Šapca i treće mesto je osvojila pesma pod nazivom „Svjetlost što pobjedu slavi” ,Slavojke Bubić iz Teslića u Republici Srpskoj.

‒ Veoma mi je drago da sam ponovo u Sokobanji. Ova nagrada mi puno znači jer sam ja na neki način pomogao da se ovaj klub osnuje 2002. godine. Imam izuzetnu saradnju sa svim pesnicima iz Sokobanje i uvek ću se rado odazivati na njihov poziv da učestvujem na ovakvim manifestacijama ‒ kaže autor pobedničke pesme, Borislav Blagojević.

Zajedno sa promocijom zbornika održani su i susreti pesnika „Pesnički vez” povodom proslave rođendana KK „Sokolovo pero”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

two × 3 =