Dobrotvor iz Banje ugostio mališane sa Kosova

Društvo

Goran Stanojević vlasnik Konaka Romanov iz Sokobanje prethodnih dana, u svom objektu ugostio je osamnaestoro dece i njihove nastavnike iz opštine Novo Brdo koja se nalazi na Kosovu i Metohiji.

Mališani sa Kosova boravili su u našem mestu pet dana i za to vreme obišli su izletišta, dečaci su odigrali utakmicu protiv fudbalskog kluba „Ozren”, glumci „SB” pozorišta iz Sokobanje izveli su za njih dečiju predstavu, a juče je decu i njihove nastavnike primio i predsednik opštine Sokobanja Isidor Krstić.

Domaćin Goran Stanojević, meštanima poznat po svojoj humanosti, kaže da je njegova davnašnja želja da ugosti decu sa Kosova i Metohije i da će ovo postati tradicija. Stanojević će naredne godine finansirati boravak još većeg broja dece i ovom prilikom pozvao je sve ljude dobre volje da mu se pridruže i da svaka sezona u Sokobanji počne sa decom sa Kosova.

Jovica Đorđević, nastavnik Osnovne škole „Miladin Popović” iz Novog Brda i učenici Ivan Ivanović i Nikolija Stojković kažu da su presrećni što su imali priliku da borave u Sokobanji i da bi voleli da dođu ponovo, a posebno su se zahvalili dobrotvoru Goranu Stanojeviću i predsedniku opštine Sokobanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

6 − 5 =