Deca iz cele Srbije na planinarskom kampu u Trubarevcu

Društvo

Planinarski klub „Ozren”, u saradnji sa planinarskim klubom „Spartak” iz Subotice uz podršku Rusko-srpskog humanitarnog centra, MZ Trubarevac i opštine Sokobanja, drugi put je organizovao planinarski kamp za decu u sokobanjskom selu Trubarevac, u dvorištu seoske osnovne škole. Kamp je otvoren juče i trajaće do 16. jula.

‒ Ove godine u kampu boravi preko dvadesetpetoro dece od Vojvodine do samog juga Srbije, a imamo i gosta iz Rusije, tako da kamp ima međunarodni karakter ‒ kaže Andrea Štrakaj iz PK „Spartak” iz Subotice.

Tokom trajanja kampa polaznici će, kroz igru, proći osnovnu planinarsku obuku, kroz teoriju, ali i kroz terenske vežbe koje će biti organizovane na planinarskim stazama, a svi polaznici će učestvovati na republičkoj akciji za mlade „Susret mladih planinara na Rtnju” koja će se održati u subotu i u okviru koje će biti organizovan uspon na planinu Rtanj.

Cilj kampa je promocija planinarskog sporta među najmlađima, sa idejom da se što bliže upoznaju sa planinarstvom i postanu aktivni članovi planinarskih društava u mestima iz kojih dolaze.

Organizatori su se zahvalili svim institucijama i pojedincima koji su pomogli organizovanje kampa, pre svega opštini Sokobanja i Rusko-srpskom humanitarnom centru bez koji ne bi bilo moguće realizovati ovaj kamp.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

13 − 11 =