Besplatno letovanje za decu čiji roditelji primaju humanitarne pakete

Društvo

Dvadesetčetvoro dece iz porodica koje primaju humanitarne pakete, uzrasta od sedam do četrnaest godina, zahvaljujući Vladi Republike Srbije, odnosno Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Opštini Sokobanja, CK Srbije i Sokobanje i Centru za socijalni rad, otputovalo je u petak na letovanje u Crnu Goru, u odmaralište Baošć.

‒ Deca će na moru boraviti od 10. do 20. avgusta, a sa njima će biti Lidija Đorđević, diplomirani sociolog, koja radi u Osnovnoj školi Mitropolit Mihailo i ovu decu odlično poznaje ‒ kaže Milica Milenković, sekretar CK Sokobanja.

Ona se ovom prilikom zahvalila i saradnicima Centra za socijalni rad koji su zajedno sa Crvenim Krstom Sokobanja, učestvovali u formiranju spiskova i u opremanju dece kao i lokalnoj samoupravi, koja je svu decu opremila onim što im je neophodno za boravak na moru.

Pored roditelja, predstavnika CK Sokobanja i Centra za socijalni rad, mališane su na letovanje ispratili i Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja i Vladimir Milovanović, zamenik presednika opštine Sokobanja.

U izjavi za naš portal predsednik Krstić je istakao da je opština vrlo rado podržala ovu lepu aktivnost, kao i da će to činiti i u budućem periodu sa željom i ciljem da se svoj deci u opštini Sokobanja obezbede što približniji uslovi za život i bezbrižno detinjstvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

20 + ten =