Aleksinački kabare na Banjskom zabavnom letu

Kultura

U okviru Banjskog zabavnog leta sinoć se publici u Sokobanji predstavio muzičko-poetski kabare „U ranu Zoru”. Učesnici ovog aleksinačkog kabarea su Miloš Paović, glumac amater i orkestar „Stari hrast”.

Paović je govorio tekstove Duška Radovića, Brane Petrovića, Mike Antića, Velimira Rajovića, kao i šaljive tekstove nekih manje poznatih autora. Ansambl „Stari hrast” izvodio je starogradsku muziku. 

Prema rečima Miloša Paovića, učesnici ovog kabera imaju za cilj da promovišu poeziju, lepu reč i dobru muziku kao i da ožive neka prošla muzička i poetska vremena i nada se da su u tome uspeli, što je potvrdila i reakcija publike.

Inače, sva kulturno-zabavna dešavanja u okviru Banjskog leta do kraja avgusta odvijaće se u amfiteatru Zavičajnog muzeja, svake večeri sa početkom u 20 časova.

Večeras će za najmlađe biti izvedena predstava „Rokenrol za decu”, a sutra uveče turistima i meštanima predstaviće se KUD „Slemen” iz Milušinca. U četvrtak 5. jula na programu je dečja predstava „Maša i medved”, a u subotu 6. jula nastup KUD-a „Mladost” iz Čitluka.

Ova zabavna letnja nedelja završava se na najlepši način, 7. jula u okviru Biljoberskih svečanosti biće održan tradicionalni izbor „Princeze Biljarice” i dodeljene zahvalnice i diplome učesnicima ove poznate manifestacije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 × 2 =