Хотел гостио и нобеловца

Друштво

Сокобањски хотел “Моравица” један је од ретких угоститељских објеката који је сачувао некадашњи сјај и систем пословања. Смештен, по мишљењу многих, на најлепшој локацији у Сокобањи, категорисан са три звездице и са капацитетом од 100 соба и 200 лежајева, овај хотел нуди услуге дечјег, омладинског, спортско – рекреативног, конгресног, комерцијалног, синдикалног и пензионерског туризма. Куриозитет је и то што у овом хотелу на пословима одржавања и пружања услуга, поред тридесетак стално запослених цивила, ради и између 15 и 20 штићеника Казнено – поправног завода Сремска Митровица, у чијем се власништву хотел и налази.

Славиша Лазански, директор хотела "Моравица"
Славиша Лазански, директор хотела “Моравица”

Они су нам значајна подршка на позадинским пословима, посебно у јеку сезоне, објашњава директор хотела Славиша Лазански и додаје да су штићеници изузетно добри радници, који свој посао обављају професионално и не представљају никакву опасност по госте и остале раднике.

Хотел “Моравица” некада је био место на коме су млади људи стицали знања и едуковали се о угоститељском послу. И садашње руководство се труди да будуће хотелијерске раднике што боље припреми за све изазове које ова професија доноси, тако да су врата хотела отворена за ученике сокобањске средње угоститељске школе, али и за све остале који су сремни да уче.

Кроз хотел “Моравица” за 35 година прошло је много гостију, а свакако најпознатији међу њима био је наш нобеловац Иво Андрић, који је од 1970. па све до 1975. године по 20 дана сваке године боравио овде. Њему у част постављена је и биста испред хотела, али то не значи да се запослени и према осталим гостима не односе поштовањем и подједнаком професионалношћу, поручују из овог угоститељског објекта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

four × three =