Са Сајма “Идемо сви на Врело”

Економија

Сокобања се представила и на 40. Међународном сајму туризма у Београду који је, по речима директора Туристичке организације Сокобања, највећи регионални сајам у Европи. Сајмови у Софији, Солуну, Скопљу и Загребу су, сматра он, сајамски патуљци у односу на београдски.

‒ Комплетну понуду представили смо под геслом “Идемо сви на Врело” јер кампања под тим именом ће се спроводити током целе године због тога што Сокобања добија нову летњу позорницу ‘Врело’. Сви догађаји, све манифестације дешаваће се на овом најмодернијем објекту ове врсте у нашој земљи који је урађен и изграђен у складу са европским стандардима уз подршку нашег ресорног министарства које је кофинансирало изградњу. Поред ове летње позорнице и догађаја који ће добити потпуно другачију димензију, постоје и нови објекти са новим садржајима. Прошле године отворен је и нови хотел “Nataly Spa”, а на помолу су и нове инвестиције. Очекује се завршетак иградње хотела “Сунце” што ће заиста унапредити, не само смештајне капацитете, него и спа и велнес туризам у бањи између Озрена и Ртња. Према неком букингу, према броју објеката у Сокобањи у којима могу да се реализују ваучери министарства, ми и ове године очекујемо раст, иако је по туристичком промету прошла година била рекордна – каже Љубинко Миленковић.

На првом Међународном сајму туризма у Београду одржаном пре 40 година наступиле су само четири туристичке организације. Из Београда, Крагујевца, Новог Сада и Сокобање. Свих 40 година, Сокобања је преко својих организација, како год се оне током четири деценије звале (Туристички савез, Организација за туризам, културу и спорт, Организација за туризам и културу и данас Туристичка организација Сокобања), присутна на овој великој туристичкој манифестацији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

14 − two =