Мање чланова у Општинском већу?

Политика

Седница Скупштине општине Сокобања, одржана 12. фебруара, протекла је у још једном политичком суочавању владајуће већине и опозиције, уз супротне ставове скоро по свим тачкама дневног реда. Општински парламент је већином гласова донео одлуку о приступању промени Статута општине Сокобања, пошто је председник општине Исидор Крстић поднео предлог за измену овог акта. Он је предложио да новим изменама Општинско веће, уместо 11, броји девет чланова, образлажући то чињеницом да Сокобања са 16 хиљада становника спада у ред мањих општина и да није рационално да има максималан број већника које закон предвиђа.

Ту идеју подржао је и његов заменик Владимир Милановић, рекавши да није логично да Сокобања има 11 већника, колико имају и градови Београд, Ниш и Нови Сад, додајући да би требало смањити и број одборника на 26, што би било у складу са бројем месних заједница на подручју општине Сокобања.

По мишљењу одборника Димитрија Лукића из ДС-а, предлог смањења броја чланова општинске владе је последица оставке два већника и проблема које владајућа већина има око именовања нових чланова Општинског већа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

6 − 4 =