“Искорачи и Ти!” у Сокобањи

Култура

У оквиру програма „ИСКОРАЧИ И ТИ! – Спортски. Здраво. Безбедно.”, који подржава Министарства омладине и спорта, одржане су две нове акције.

Ради се о промовисања здравих стилова живота међу младима, спорта и омладинског активизма, а домаћини су били Сокобања и Аранђеловац.

У Сокобањи је орагнизована демонстација разних спортова (велики фудбал, мали фудбал, кошарка, тенис, стони тенис, карате, бициклизам, атлетика, планинарство, одбојка, шах), разговор о утицају спорта на психофизички развој омладине и контрола физичких способности уз присуство представника здравственог центра.

У Аранђеловцу су организовани турнири (кошарка, карате, фитнес и плес) и разговори са Роксандом Атанасов, тренером националне карате федерације, Јованом Прековић, освајачем златне медаље на сениорском првенству Европе у Турској 2017, као и представницима здравственог центра и полицијске станице Аранђеловац.

“Министарство омладине и спорта је прошле године у сарадњи са одабраним локалним самоуправама и партнерима из Антодопинг агенције Србије, Завода за спорт и медицину спорта и цивилним сектором покренуло програм у циљу промоције активизма и подстицања здравих и безбедних стилова живота под слоганом „Искорачи и ТИ! Спортски. Здраво. Безбедно.“. Ове године ова иницијатива се спроводи у сарадњи са седам нових општина: Аранђеловац, Велико Градиште, Јагодина, Мионица, Рача, Сокобања и Шид и великим бројем партнера из омладинског и спортског сектора”, изјавила је Снежана Клашња, помоћница министра за омладину у Министарству омладине и спорта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

five × five =