Hotel gostio i nobelovca

Društvo

Sokobanjski hotel “Moravica” jedan je od retkih ugostiteljskih objekata koji je sačuvao nekadašnji sjaj i sistem poslovanja. Smešten, po mišljenju mnogih, na najlepšoj lokaciji u Sokobanji, kategorisan sa tri zvezdice i sa kapacitetom od 100 soba i 200 ležajeva, ovaj hotel nudi usluge dečjeg, omladinskog, sportsko – rekreativnog, kongresnog, komercijalnog, sindikalnog i penzionerskog turizma. Kuriozitet je i to što u ovom hotelu na poslovima održavanja i pružanja usluga, pored tridesetak stalno zaposlenih civila, radi i između 15 i 20 štićenika Kazneno – popravnog zavoda Sremska Mitrovica, u čijem se vlasništvu hotel i nalazi.

Slaviša Lazanski, direktor hotela "Moravica"
Slaviša Lazanski, direktor hotela “Moravica”

Oni su nam značajna podrška na pozadinskim poslovima, posebno u jeku sezone, objašnjava direktor hotela Slaviša Lazanski i dodaje da su štićenici izuzetno dobri radnici, koji svoj posao obavljaju profesionalno i ne predstavljaju nikakvu opasnost po goste i ostale radnike.

Hotel “Moravica” nekada je bio mesto na kome su mladi ljudi sticali znanja i edukovali se o ugostiteljskom poslu. I sadašnje rukovodstvo se trudi da buduće hotelijerske radnike što bolje pripremi za sve izazove koje ova profesija donosi, tako da su vrata hotela otvorena za učenike sokobanjske srednje ugostiteljske škole, ali i za sve ostale koji su sremni da uče.

Kroz hotel “Moravica” za 35 godina prošlo je mnogo gostiju, a svakako najpoznatiji među njima bio je naš nobelovac Ivo Andrić, koji je od 1970. pa sve do 1975. godine po 20 dana svake godine boravio ovde. Njemu u čast postavljena je i bista ispred hotela, ali to ne znači da se zaposleni i prema ostalim gostima ne odnose poštovanjem i podjednakom profesionalnošću, poručuju iz ovog ugostiteljskog objekta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

twenty − five =