Едукације о задругарству и социјалном предузетништву

Друштво

У оквиру пројекта „Подршка за будућност” општине Сокобања, недавно је одржана још једна едукација на тему  „Задругарство и социјално предузетништво”. И овога пута било је интересовања, па је овој едукацији, одржаној 28. марта, присуствовало 16 учесника. Предавања су, као и на претходна два едукативна скупа уприличена крајем друге декаде марта, одржали стручњаци Центра за друштвено одговорно предузетништво, Драгана Томић Пилиповић и Урош Антић.

Полазници ових едукација  били су у прилици и да, уз практичну вежбу, провере своје идеје помоћу едукативног алата TriP, који је развио Центар за друштвено и одговорно предузетништво, а који је, како се наводи, међународно признати алат. „Увод у основе задругарства и социјално предузетништво”, „Задругарство и социјално предузетништво у Србији”, „Canvas”, „Критичке тачке успеха”, само су неке од тема које су презентоване учесницима.

Циљ је био да се, како је наведено на сајту Општине Сокобања, учесницима на једноставан и разумљив начин приближи концепт задругарства и социјалног предузетништва, као и како да га искористе за надоградњу и презентовање своје пословне идеје.
Резултат је да су учесници свих едукација, њих 54, били у стању да укратко опишу и презентују своју пословну идеју кроз елементе Canvas бизнис модела.

Полазници су сагласни да је организација овакве обуке од стране општине Сокобања била веома корисна јер им је омогућила да дефинишу своје пословне идеје што ће им бити од користи приликом аплицирања за грант у оквиру пројекта.

Пројекат „Подршка за будућност” реализује општина Сокобања у партнерству са општином Књажевац, Регионалном агенцијом за развој источне Србије – РАРИС, Центром за друштвено одговорно предузетништво – ЦДОП – Rural Hub, Националном службом за запошљавање – филијала Зајечар уз финансијску подршку Немачке агенције за техничку сарадњу GIZ. Основни циљ је, како се наводи, смањење друштвене и економске неједнакости у општинама Сокобања и Књажевац путем подршке теже запошљивим групама.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × five =